fashion & lifestyle

5 tips til at undgå fejlkøb og overshopping på nettet

Hej piger (og drenge)! Jeg har generelt en ret stor tendens til at internet-shoppe, men nu hvor jeg har fri og sommerferie, er denne tendens øget. For at sørge for, at shoppingen ikke skal tage overhånd og for, at jeg ikke ender ud i store fejlkøb og unødvendig overshopping, har jeg samlet 5 tips, der hjælper mig til at undgå dette. Disse tips/råd har virket for mig, og jeg håber derfor, at de måske også kan hjælpe jer, der har samme tendens. De er primært beregnet til shopping på nettet, men nogle af dem kan sikkert også bruges ude i "den virkelige verden" ;)

1. Vælg en shoppedag: For at undgå de der impulse indkøb på nettet, er det smart at udvælge sig en shoppedag. Man kan fx sige, at man KUN køber om mandagen, men gerne må kigge efter lækre sager i løbet af de andre dage. Dette bidrager både til, at man glæder sig til den dag, men også til, at man undgår at købe noget, man lige har fundet, helt impulsivt.

2. Er det noget jeg mangler?: Dette er det første spørgsmål du kan stille dig selv. Har du måske allerede tonsvis af et bestemt item i samme stil? Det er selvfølgelig okay, at forkæle sig selv med et nyt par sko, selvom du måske allerede har en del par - men det er en god idé at tænke på, om du allerede har et par sko i samme stil, der minder meget om.

3. Er det virkelig min stil?: Andet spørgsmål omhandler, om det item du sidder og savler over lige nu, i virkeligheden er din stil på den lange bane? Før du ender ud i et fejlkøb, hvor du er nødsaget til at skulle returnere, kan du måske prøve dette: Tilføj det valgte item til din kurv eller "wishlist" (mange hjemmesider har denne funktion), der kan du lade det ligge i en uges tid eller måske en hel måned? Derefter kan du vende tilbage og genoverveje, om det stadig er noget du gerne vil have.

4. Passer det ind i min garderobe?: Dette er også et vigtigt spørgsmål at stille sig selv. Kan du style det ønskede items med ting du allerede har i din garderobe? Passer det ind både farve- og stilmæssigt? Eller er det måske noget helt for sig selv? En god idé kan være, at du prøver i hvert fald at komme op med mindst 3 stylings i dit hoved, hvor det nye item og ting fra din nuværende garderobe indgår. Hvis dette er umuligt for dig, er det måske ikke så smart at bruge penge på et sådant item.

5. Tvinger dette køb mig til andre køb?: Det sidste spørgsmål, hvilket i følge mig også er et af de vigtigste. Det hænger lidt sammen med ovenstående - bliver du nødt til at købe noget helt andet nyt, bare for at kunne style det item du i virkeligheden ville have? Jeg kan tit stå i en sådan situation, og jeg kommer derfor også til at bruge flere penge end planlagt. Prøv derfor så vidt muligt, at undgå at købe ting, der "tvinger" dig til at købe andre items.

God shopping!

xo Alma

Synes godt om

Kommentarer